29 Mart 2013 Cuma



DERGİ TASARIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ ??:

Dergi tasarımı için ekranın başına oturduğunuzda seçenekleriniz sonsuz. Bembeyaz sayfalar siz nasıl şekillendirirseniz ona göre bir kimlik kazanacaklar. Peki, nereden başlamalı?
Derginin içeriği ile tasarımı arasında bir bağ kurmayı deneyebilirsiniz. Derginin hitap ettiği yaş grubu nelere ilgi duyuyor? Kullandıkları ürün tasarımları (cep telefonları, giysiler, yiyecek markaları, aksesuarlar…) sizin için ipucu oluşturabilir.
Görsel malzemeniz güvenilirse, kaliteli ve özel fotoğraflar elinizin altındaysa, bu malzemeyi değerlendirebilirsiniz. Fotoğrafları büyük kullanmayı deneyin.Ne olursa olsun düşük çözünürlükteki hiçbir görseli kullanmayın. Bu tip teknik hatalar en güzel tasarımları bile bir çırpıda bozar.
Sevilen ve beğenilen dergilere bir göz atın. Neyin hoşa gittiğini keşfetmeye çalışın. Konunuza uygun olarak ne tür detaylarla sayfalarınızı özel kılabileceğinizi düşünün. Bazen başlıklar için kullanacağınız ilginç bir font, bazen ince bir sayfa çerçevesi ya da renkli metin kutularıyla sayfaları hareketlendirmeniz mümkün olabilir.
Eğer tasarım konusunda kararsızsanız, her parlak fikirden biraz deneyip dergiyi çorbaya çevirmek yerine, beyaz zeminli, okunaklı ve sade bir tasarıma yönelin. Şık bir fontla ve parlak resimlerle basit ama etkili bir tarz yaratabilirsiniz.

KAYNAK : http://www.vektograf.com/tag/dergi-tasariminda-dikkat-edilmesi-gerekenler/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder