27 Mart 2013 Çarşamba




AFİŞ TASARIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR :


-İlk bakışta algılanabilir olmalıdır. Özellikle dış mekan afişlerinde , insanların afişleri ya yürürken ya da araba içinde hareket halinde göreceklerini düşünürsek mesajı algılama süreleri 2,5-3 sn olacaktır.

-Sözcükler kısa, anlaşılabilir ve okunaklı olmalıdır.Süslü ve dekoratif yazılar yerine okunaklı yazı karakterleri tercih edilmelidir.

-Görsel düzenlemesi çarpıcı, basit ve yalın olmalıdır. Afişte detaylar, kısa süreli bir bakışta bile anlaşılacak kadar düzenli olmalıdır. Bu sebeple tasarımın temeli olan düşüncenin fotoğraf, illüstrasyon veya tipografi ile mi daha etkili bir biçimde vurgulanacağı araştırılmalı; esprili, dramatik ya da düşsel imajlardan hangisinin anlatımı daha güçlendirdiği belirlenmelidir. Böylelikle etki artırılmış olur.

- Kullanılan imge tek olmalı, birden çok imge kullanılmamalıdır. Dikkat tek bir yere verilmeli, konu dağıtılmamalıdır.

- Etkili bir slogan kullanılmalıdır.Tasarımın bir parçası olacak şekilde düzenlenen ve tipografik karakterlerden oluşan metinler, okumak için değil fark edilmek için tasarlanmalıdır.

-Renkler geniş yüzeyler halinde kullanılmalı,parlak ve canlı renkler tercih edilmeli ve renkler arasında güçlü kontraslar oluşturulmalıdır.

KAYNAK : 
http://www.vektorelcizim.net/afis-tasarlarken-nelere-dikkat-edilmeli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder