25 Mart 2013 Pazartesi


LOGO TASARIM SÜRECİ :

Firmanın logoya ve kurumsala ihtiyacı varsa, önce kurumsal oluşturulmalıdır. Oluşturulacak çizgi ve renklerin yapılan diğer çalışmalarda da (dosya, ajanda, web tasarım, ambalaj v.b.) doğru bir biçimde kullanılmasıyla bütünlük sağlanabilir.
Tasarım sürecinin başındaki görüşme sırasında, kurum yetkilisinden mevcut durum, varılmak istenen nokta, hedef kitle, ürün/hizmet özellikleri gibi konularda bilgi alınır ve ertesinde çalışma süreci başlar.
Logo çalışmasında, en az 5 farklı öneri ve bu önerilerin yatay, dikey ve renk çeşitlemelerini içeren ilk sunum yapılır. İhtiyaç duyulması halinde, kararlaştırılan logonun farklı geometrik varyasyonları ve renklerinin olduğu ikinci bir sunum yapılır. Uygun bulunan logo, çeşitli programlarda ve uygulamalarda (baskı, web, vb.) kullanılmak üzere farklı formatlarda kaydedilip teslim edilir.

KAYNAK : http://www.logofeast.com/?page_id=168

LOGO TASARIM AŞAMALARI :

 ÖRNEK : Amaç dizaynda ; Firmanızı,yatığınız işi ve hizmet alanlarınızı detaylı inceledikten sonra logo tasarım aşamalarına geçmektedir.Logo tasarım aşamasında araştırma ve analiz çalışmaları bittikten sonra logonuzun şeklinin belirlenmesi için A4 kağıda eskiz çalışmaları yapılır. Eskiz çalışmalarında istenilen yakalandığında müşterimize gösterilir. Müşterimizden onay alındıktan sonra renklendirme ve bazı nüanslarla alternatif üretme aşamasına geçilir. Bu aşamalarda müşteri onayı devamlı alınır.
Müşteri memnuniyeti sağlandıktan sonra logonun baskıya uygun formatlarda hazırlanarak teslim edilmesi de son aşama olarak belirlenir.

KAYNAK : http://www.amacdizayn.com/logo-tasarimi

1 yorum:

  1. Merhabalar,

    Öncelikle faydalı içeriklerle zenginleştirdiğiniz başarılı platformunuz için sizleri tebrik ederiz.
    Sitenizde ( http://duygusgrafitizm.blogspot.com.tr/2013/03/logo-tasarim-sureci-firmann-logoya-ve.html buradan) logo tasarım ile ilgili ufak bir bilgi notu ve sayfamıza ait bir link (http://www.sadeceon.com/categories/grafik-tasarim/logo-tasarimi) paylaşma konusunda sizinle iletişime geçmek istedik.

    Bu konuda bir çalışma yapmamız mümkün olur mu sizlerle?

    Teşekkürler
    Ekrem Yüksel
    Marketing Specialist
    www.sadeceon.com
    marketing@sadeceon.com

    YanıtlaSil