28 Mart 2013 Perşembe





KATALOG TANIMI :
Katalog, bir firma ya da şirketin ürünlerini tanıtması için kullanılan geniş içerikli ve detaylı reklam aracı olarak tanımlanmaktadır. Belirli bir sıra halinde ve liste şeklinde hazırlanan kataloglar, her türlü konuda hazırlanmalarının yanı sıra genelde ticari amaçlı kullanılmaktadır.



Katalog çeşitleri nelerdir?

Katalog çeşitleri kendi içerisinde alfabetik katalog, sistematik katalog ve firma katalogları olarak üç farklı kısma ayrılmaktadır. Günümüzde kullanılan katalog çeşitleri arasında en yaygın olanı ticari kataloglardır. Firmaların sahip oldukları ürünleri etkili bir şekilde hedef kitleye tanıtması ve ürünlerini çekici kılması katalog sayesinde gerçekleşmektedir. Bu firmalar arasında ilk olarak karşımıza çıkanlar sanayi kuruluşları, pazarlama firmaları ve dağıtım firmaları olmaktadır.
Diğer yandan kataloglar istenen ebat ve renk düzeninde üretim altına alınabilmektedir. Ancak genel olarak kullanılan katalog ebatları A4 kağıdı formatındadır ve firmalar tarafından çoğu zaman A4 boyutları tercih edilmektedir. Bunun dışında katalogların renk düzenleri ve tasarım ara yüzleri ise firmanın yapmış olduğu sektöre göre şekillendirilmektedir. Ayrıca kuşe kağıda yapılan katalog baskıları, hedef kitle tarafından daha fazla ilgi çekmekte ve firmanın tanıtım amacına ulaşmasını sağlamaktadır.
Reklam sektörünün vazgeçilmez araçlarından olan katalogların, pek çok firmada en etkili reklam silahı olarak görüldüğü belirtmeden geçmeyelim.

KAYNAK : 
http://www.reklammaster.com/katalog-nedir.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder