26 Mart 2013 Salı





BROŞÜR :


Çoğunlukla sayfa sayısı az, bir şeyi anlatmaya çalışan yada tanıtımını yapan bazen küçük bir kitapçık şeklinde bulunan, bazen ise tek bir sayfadan oluşan baskılı kağıtlara broşürdenir.Broşürler en etkili ve hızlı netice alınabilecek reklam çalışmalarından bir tanesidir.Broşürlerde ön plana çıkarmak istediğimiz konuyu belirlememiz ve ardından broşürün tasarımını öncelikle kafamızda oluşturmuş olmamız gerekir.Örneğin broşürlerinizde insanlara cazip gelmesi adına kampanyalarınızdan,sizi farklı kılan özelliklerinizden,pazarlamakta olduğunuz malzemelerinizden,bunların resimlerinden,şirketinizin ismi, logosu ve iletişim bilgilerinizden bölümlerin yer alması gerekiyor.Bunun için broşür yaptırmadan önce kafanızda nasıl bir broşür oluşturmak istediğinizi hayal etmeniz gereklidir.
Broşürlerde genellikle yaygın olan kullanım şekli arkalı önlü dört sayfa kullanımı ve küçük ebatlardır. Bu tarz reklam etkinliklerinde akılda kalıcık inanılmaz önemli bir yer tutar. Bundan dolayı broşürlere yazılacak yazılıların büyüklü küçüklü ama okunabilir puntolarla yazılıyor olması ve etkili reklam propagandaları kullanmak gerekmektedir.
Broşürün kimler için yapıldığıda en az nasıl yapılması gerektiği kadar önemli bir husus. Örneğin çocuk giyim malzemeleri veya çocuk mobilyacıları hazırladıkları broşürlerde daha çok dikkat çekici açık renkler veya daha patlayan renkler olan sarı ve kırmızı yoğunlukta broşürler tercih ederler. Fakat bir lokanta işletmecisi daha çok yemeklerini ön plana çıkartmak amaçlı daha sade bir fon tercih eder. Dolayısıyla broşürü kimin veya hangi işletmenin kullanacağı renk ve tasarım açısından farklılıklar getiricek önemli bir konudur.
Broşür kullanılarak yapılan reklam çalışmaları en çok tercih edilen tanıtım ve iletişim materyalidir.Günümüzde artık hemen hemen her firmanın broşür çalışması vardır. Çünkü broşür girdiği her evde kimseye ihtiyacı olmadan sizin reklamınızı yapabilen etkin bir yöntemdir.
Broşürlerde genelde kuşe kağıt kullanılmaktadır.Kullanılan kuşe kağıdın ağırlığı 90 ila 350 gram arasında olması gerekir.İstediğiniz takdirde firmalardan özel isteklerde bulunarak size özel sanatsal tasarımlar yaptırabilir,gramajlarını ayarlayabilir,baskı renklerine karar verip istediğiniz ebatlarda içinize iyice sinmiş olan çalışmayı yaptırabilirsiniz.

KAYNAK : 
http://blog.webmatbaa.com/brosur/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder